De eerste reactie na de finish van de Avontuur (2-mast): “Dit jaar was het echt een gave beurtveer, het was dan ook een super crew”.

De bemanning van de Avontuur was een aantal keren ook blij met de wind, het schoot flink op. Alleen dat jagen was bij de finish pittig. Er werden 6 bomers bij gezet om het schip van de keien aan lager wal weg te houden. “De Hendrika en de Nicolaas Mulerius waren ver voor ons Lemmer uit maar door een windshift kwamen we aardig tegelijk bij Workum aan”.   Mooi is dat.

Ook hadden wij dit jaar geen roeier maar een zwemmer aan boord voor in de havens, met zwemvliezen, bodyboard en wetsuit en al. Dit ging super snel.

Ook de Ouderzorg verteld dat dit jaar zeer geslaagd was.., we hadden een super leuke club aan boord. We waren allemaal onbekenden van elkaar. Het was een uitdaging die zeker geslaagd is. Het was leuk dat spontaan allemaal gadgets boven dek kwamen zoals nachtkijkers.

De Ouderzorg had op de terugreis het grootzeil dubbel gereefd en een rif in de fok, ondanks dat kwam het water in de gangborden te staan en werd het hozen in de kuip tijdens de buien. Moe maar tevreden gaan ze terug naar de bemanning op de schepen.