1 mast avontuur
Kom je prachtig naar Volendam aangezeild valt de wind heeeelleemaal weg valt er regen en hagel die tot je enkels komt. Vervolgens naar binnen geboomd, draaien we om, gaat allemaal keurig nog steeds windkracht 0. En dan kom je buiten staat er NW 5-6… Vervolgens door naar Hoorn, de havenlichten zijn bijna niet te zien door het opstuwende water. Kom je de haven binnen, valt de wind weer helemaal weg…. Aangelegd en de wind even bekeken, maar juist nu weg komen uit Hoorn leek geen optie. Dus, heerlijk koffie gedronken en na een half uurtje een mooi westen windje zo Hoorn weer uitgezeild!

Deinemeid

Een hoogtepunt was wel het eten: pulled Pork, heerlijke tagliatelle, spaanse gehaktballen, Libanese couscous salade etc! Het was een ontdekkingsreis om met de Deinemeid te varen. Ook hier weer verhalen van indrukwekkend weer met om hen heen overal buien. Er is deze beurtveer ook een nieuwe traditie ontstaan, een laatste borrel is ten alle tijde heel belangrijk! Tijdens het ankeren bij Durgerdam voelde de borrelaars opeens het schip heel hard achteruit gaan….. Het anker begon te krabben….was losgeslagen door de wind! Het moraal van dit verhaal: twijfel nooit….neem er nog 1!

Waterman

Aan het Beurtveer doen ook jonge bemanningsleden mee, de Waterman had drie pubers aan boord! Maar werken konden ze, de twee jonge meiden, Lieke en Fenna, hebben steeds in volle concentratie gebuffeld als volwassenen. En Chris, het derde jonge bemanningslid, was ook een van de lopers. Zo vader, zo zoon. Aanleggen voor de loper? Waarom? Net als zijn vader altijd deed, springt Chris moeiteloos 1,5 meter van de wal op het schip.