Wat was het weer een heerlijk evenement……
Het grootste ‘drama’ was vlak voor de kade van Lemmer. Ze moesten acuut het anker laten zakken, omdat ze dreigden de kade te missen…. Dat anker neer is geen probleem, maar daarna het anker weer op…..

Terwijl de Avontuur nog op de fok zeilde, ging bij Urk zwemmer Dries al op het havenhoofd overboord op een bodyboard met droogpak aan en zwom hij met z’n flippers naar de wal, eitje. Toen hij er bijna was, viel de touwrol om. Er ontstond een knoop en al zeilend, trokken ze met 3 knopen langzaam het board weer terug…. Al met al werd het toch een mooie manoeuvre…

De catering was prima. Veel overleg met de kok en een beetje plannen levert soms rustige eetmomentjes op, als je mazzel hebt. Eén van de meest favoriete ‘snacks’ aan boord is stokbrood hamburger met gegrilde groenten.

Er was behoorlijk slecht zicht op het zuidelijk deel op de heenweg, dus ze zijn erg benieuwd naar de track om terug te kijken. Lekker zigzaggend naar Amsterdam.
Op de terugweg waren veel rakken voor de wind. Met een 2-master is dat toch een beetje anders. Afkruizen is dan vaak sneller dan pal voor de wind, waardoor de zeilen elkaar teveel beïnvloeden. Ook dat geeft mooie zigzaggen.

Avontuur Medemblik opstapper