Groene Eenvoud

We gingen erg hard voor Enkhuizen, een ‘beetje te mal’, dus dikke reven erin . Na het viaduct….windje nul! Ging nergens meer heen….dus reven er maar weer uit. Richting Lemmer….de lucht zag er onheilspellend uit…..maar toch die kant op. Bij Lemmer flinke wolken, toch maar weer voorzichtig aan en maar goed ook, er kwam weer stevige wind! Na Lemmer……was de wind weer weg!

Gulden Belofte

In Medemblik, half windje, we denken…we varen zo de haven in….halverwege….wind weg. We gooien het bootje overboord, het was nog maar een mijl. Touw aan het bootje vast aan ons schip, en het bootje roeit naar Medemblik. Bootje roeit na terugkomst loper weer terug, en omdat er weinig wind was ‘trekt’ het kleine bootje het grote schip vooruit. Tot…..het weer ging waaien! Toen draaide de rollen snel om, schip ging weer zeilen, kleine bootje opeens achter ons aan. Toen een duwboot wat te dichtbij kwam trok de bemanning het bootje weer gauw aan boord.

Antonia Maria

Een echt familieschip, met dochter als co-schipper van vader Willem Prins. Boot is voor de helft van Willem, maar …. hij vaart er eigenlijk alleen het Beurtveer mee! Bij het Blocq van Kuffeler leggen ze als nummer vijf vast aan een vrachtschip. Hoeveel van die schepen komen er nog? vraagt de schipper van het vrachtschip. Nog 15! wordt hem verteld. En binnen de kortste keren is het vrachtschip verdwenen….Onderweg, met de steeds draaiende winden varen ze op een gegeven moment 45 graden scheef! Fok er maar af….Toen tegenwind, schip wilde niet door de wind. En dus een uurtje voor anker bij de ‘Stijle Bank’.