Inmiddels zijn bijna alle beurtschepen aangekomen in Workum. Het laatste beurtschip, de Lutgerdina, legt nu nog de laatste mijlen af. De Dankbaarheid moest het schip ‘t Soal injagen wat niet zonder slag of stoot ging, maar ze hebben het net gehaald (11.50, sluitingstijd 12.00). Het weer is inmiddels typisch Hollands herfst weer.

De lichte stront

De bemanningen van de Verwisseling (1), de Rust na Arbeid (2) en de Engelina Smeltekop liggen al heerlijk bij te slapen in Workum of naar verluid toch alweer aan het eerste biertje. De Dankbaarheid en Nooit Volmaakt zeilen nu op het Ijselmeer. De Dankbaarheid heeft net contact met ons gezocht, zij hebben zojuist het schip voor anker gegooid onder Stavoren om daarna alles dicht te reven . Wij verwachten de Dankbaarheid in de loop van de dag terug in Workum. Voor wie Track en Trace volgt, ondanks dat de Vriendschap meezeilt buiten de wedstrijd waren zij dapper onderweg naar Workum. Maar vanwege de wind zoeken zij de dichstbijzijnde haven op.

Zware stront

De Willem Jacob zien wij met hoge snelheid koerszetten naar Workum zij zullen er voor het feest zijn. Ook de Karin verwachten wij op tijd terug. Zij moeten de sluis bij Enkhuizen nog passeren.

De Anna mijntje maakt zich klaar om het Markermeer op te gaan. Zij klonken optimistisch en hadden er zin in zeiden ze. Zij hopen het feest mee te maken deze editie.

Catharina Anna start met de tocht door Haarlem en zullen we zeker blijven volgen.