Inmiddels zijn ook de Nooit Volmaakt en de Dankbaarheid van de Strontrace binnen. Erg moe zittend op de Oude Piet komen toch rap de verhalen los.

Dankbaarheid overvallen door de vele wind. Besloten om te reven omdat ze met twee man het roer niet konden houden. Eerst 1, was nog steeds te gek. Dus 2de rif erin, wilden daarvoor de haven in maar dat lukte niet. Toch buiten rif gezet maar de bemanning was op dus wilden alsnog de haven in. Lukte weer niet. Toen anker gegooid. Ongeveer een uur voor de haven / sluis bij Stavoren gelegen. Toen t weer rustiger werd weer gegaan.

De Dankbaarheid verteld dat het hels was, Stavoren, normaal gereefd maar ze waren vanaf maandag al bezig de Nooit Volmaakt voor te blijven. In Warmond was het 40 min. Die gele kont zagen we maar. Op de Nieuwe Meer zelfs ernaast. Maar we kwamen er niet voorbij. De Nooit Volmaakt had peddels. Niemand op de Nooit Volmaakt begreep eerst waarom ze peddels mee hadden maar juist daar leverde het winst op. Zo riep de Nooit Volmaakt de Nieuwe Meer sluis op en zei; wij komen er roeiend aan. Waarop de sluismeester verbaasd vroeg… roeiend?

Spaarndam uit, daar staan sinds kort ducdalfen. Durfde niet aan achterlangs te vallen, waaide inmiddels vrij hard. Toen hebben we een stuk opgeboomd, kwamen anders niet weg. Zijn toen voor anker gegaan. fok gehezen en grootzeil en zijn gaan gieren. Toen waren ze vergenoeg overstag, de neuring strak , anker omhoog getrokken en toen zeilend, kruizend weg gevaren.

Volle snelheid door Pieter L, Westeinder gevaren. Bij nieuwe wetering hebben we veel moeite gehad om door de brug te komen. Enorme wind. Toen door de Boerenbuurt gegaan. Was gigantisch zwaar, met een polsstok fierljeppend aan wal gesprongen en toen zo door de boerenbuurt getrokken. Zonder elkaar gezien te hebben een gigantische strijd gehad tot de drempel van Workum. Plaats maakte niet meer uit. Belangrijkste was binnen komen.

Uiteindelijk in Amsterdam is de Dankbaarheid de Nooit Volmaakt voorbij gekomen, vertellen ze trots.