De Bontekoe ging meedoen om de Beurtveer alleen maar uit te varen, maar het ging veel beter! Echt kicken!
Ze hadden halverwege wat verwarring over de route die ze moesten/wilden varen. De omschrijving gaf toch een beetje ruimte voor uitleg voor 2 mogelijkheden. Toen het duidelijk werd, was er een klein mentaal drempeltje. Lemmer werd nu de laatste haven en daar zagen ze een beetje tegenop. Het bleek allemaal los te lopen.
Op het punt, waar ze geen problemen verwachtten, gebeurde het wel. 5 mtr voor de wal, viel de Bontekoe al terug, dus meteen een anker erin en botje erin, lijn overbrengen etc… Met uitvaren dachten ze dat het maar met moeite zou passen en nog een slag nodig zou zijn. Juist toen bleek dat ze met 1 klapje ruim eruit voeren.

Qua Beurt ervaring waren er eigenlijk maar 4 mensen die al eens eerder dit rondje hadden gedaan. Maar qua zeilervaring was het super! Iedereen wist precies hoe en wat en het team was gaaf. Alles liep vlekkeloos.

Van Volendam naar Lelystad voeren ze lekker voor de wind met fok te loevert en genua. Na het gijpen van de genua werd het wat ruimer, zelfs bijna halve wind. De schipper vond dat de Bontekoe geen snelheid liep, maar ja het anker hing ook nog half voor de boeg. Totdat ze in het schijnsel van Lelystad kwamen en hun eigen silhouet voorbij kwam. Er miste iets….. ze waren de kluiver vergeten te hijsen! Het voordek was te moe om er erg in gehad te hebben en verder was er ook bij niemand een lampje gaan branden….

Hoorn was een voorbeeld-manoeuvre. Ooit meegekeken op de Waterwolf, dat zou het gaan worden. Maar ja afkijken is toch iets anders dan doen. Dus tot 3 tellen en go…. Het werd een actie als uit het boekje! Trotse schipper!

De kok krijgt nog even 3-dubbele complimenten. Want wie kan vertellen dat er warme zelfgemaakte saucijzenbroodjes midden in de nacht geserveerd worden? En wat te denken van home made chocolade mousse?!
Bontekoe Hoorn