Inmiddels is de maandag zo goed als voorbij en beginnen we zo meteen aan een nieuwe dag Beurtveer en Strontrace. Inmiddels zijn de snelste strontschepen De Eenvoud, Verwisseling en Zes Gebroeders in Amsterdam op weg richting Haarlem. In de zware klasse ligt de Willem Jacob aan kop en is inmiddels in Amsterdam op weg naar Warmond. Door een wat krimpende en afnemende wind hebben de overige strontschepen wat meer moeite om Amsterdam te bereiken.

De eerste beurtschepen zijn inmiddels op het Markermeer aangekomen en varen via de Blocq van Kuffeler richting Amsterdam. Waarschijnlijk door de wat krimpende wind lijkt de Welvaart onderweg naar Hoorn. Andere schepen zoals de Alida en de Johanna Engelina kruisen richting Enkhuizen en lijken wat nadeel te ondervinden van de krimpende wind. De Lutgerdina heeft Urk aangedaan en lijkt ook onderweg naar Lelystad om de weg te vervolgen naar Amsterdam.

De windverwachting voor morgen is een tot hard toenemende westelijke wind. Welke invloed dit gaat hebben is nog even afwachten. Voor de strontschepen lijkt de keuze voor de route over Haarlem een logische terwijl de Beurtschepen waarschijnlijk gaan proberen om voor anker te liggen gedurende de periode dat het hard waait om daarna via de meeste westelijke havens zoals Volendam en Hoorn de terugreis weer te aanvaarden.

Willem Jacob in de Oranje sluis