De bemanning van de Vriendschap omschrijft deze Stront editie als; Leuk met gekke dingen.
Boom bleef staan, net bij de brug, met de pikhaak heeft de jaagploeg de boom weer opgehengeld, vervolgens werd er met de boom op de nek verder gejaagd. Voorgaande jaren hebben we wel eens eerder een boom laten staan. Toen zag je een rondje terug op de track en trace voor de oppik-manoeuvre, maar nu ging het zo vlekkeloos….

Onderweg tijdens de wedstrijd hebben ze tijd gevonden om cappuccino te maken, met opschuimende melk! En dat moet je natuurlijk wel zien in het kader, dat je met 5 man niet altijd tijd hebt om culinaire hoogstandjes te fabriceren.

De bemanning wordt mooi getypeerd door henzelf. Rob was het cement, Martijn kent de Ringvaart op z’n duim, Coby telde voor twee of toch een half?! Simon heeft zoveel over de wereld gevaren, dat dit even een tussendoorrondje was, Bernard was de bindende factor, die iedereen uitdaagde te doen, waar hij goed in was …..

In totaal was er 20 jaar Strontrace-ervaring aan boord, 4 van de 5 bemanningsleden hebben de Strontrace al eens als schipper gevaren. “Dat helpt echt”. Zo is het bijvoorbeeld altijd gelukt om varend te wisselen van jaagploeg. 2 man klaar om aan de wal te gaan, 2 man klaar om aan boord te gaan en meteen de boom op te pakken, en door. De jaaglijn wordt ondertussen aan de wal op spanning gehouden. Dat voelt goed.

Aan boord van de Vriendschap zijn eigenlijk maar 3 regels:
– aflossen voordat je moe ben
– eten voordat je honger hebt.
– er bestaan geen foute beslissingen
DSC_0002 DSC_0005 DSC_0007