Niet iedereen heeft even goed geslapen. De één had last van de wind, de ander van gesnurk, maar ook zijn er mensen, die de race vannacht al virtueel gevaren hebben…. Vanaf het moment dat het licht is, is er overal beweging aan boord van de schepen. De laatste dingen worden gecheckt, de laatste boodschappen worden gedaan.

Aan boord van de Oude Piet is de eerste schippersvergadering voor de Strontrace geweest. De laatste instructies zijn besproken en de stemming zit er goed in. Iedereen heeft er zin in.

De voorbereidingen voor de Beurtvergadering zijn klaar, zodat we op Kroegschip de Avontuur met alle schippers de laatste bijzonderheden kunnen doornemen. Voor het Beurtveer is het nog steeds mogelijk om als opstapper mee te gaan. Wanneer je mee wil varen met deze wedstrijd kun je je melden op de Oude Piet tot 12.00 vandaag (maandag 23 oktober).
IMG_1299

Ook Ellert is bezig met zijn laatste voorbereidingen. Hij fiets de route van de Strontrace en hoopt voor het schip de Verwisseling weer terug te zijn in de haven van Workum. De fietsafstand is ca. 400 km. Ook zal Ellert net zoals de schepen zakken kunstmest afleveren in Warmond en bloembollen mee terug nemen en onderweg een pot augurken oppikken bij de Oude Wetering.

De augurken is een nieuw onderdeel binnen de Strontrace, deze worden ter beschikking gesteld door de Firma Ruiten B.V. uit Roelofarendsveen.
IMG_1297IMG_1298