De verhalen blijven binnenstromen. Het lukt helaas niet van alle schepen een verhaal te maken maar we doen ons best bij iedereen tijdens het biertje in de Oude Piet wat vaar-avonturen te noteren.

De Deinemeid had op het laatste moment nog 2 opstappers. Eentje ervan stond op de kant en wilde wel mee. Heeft vervolgens in Workum tweedehands (zeil)kleren gekocht en is meegevaren. De andere begon eerst een zeil omhoog te draaien in Hoorn, waar hij opstapte en gaf toen de schipper pas een hand.
Jorrit zegt dat het eerste stuk na de start super tof was, want het bleek dat ze de Overwinning bij konden houden. De Deinemeid is echt aan de praat šŸ˜‰
Dat ze met wat weinig mensen waren, merkten ze vooral in Volendam. Het naar binnen zeilen daar was oke, maar tegen de wind het hoekje om trekken….
Bij Lemmer hebben ze een klassiek kruisrak gevaren: lang-kort-lang: geweldig!
Deinemeid bij de Ven

De Welvaart deed voor het eerst sinds lang aan het Beurtveer mee. De eerste keer dat het schip meedeed was in ’89 met Henk Swart. Nu duidelijk andere tijden. Eigenlijk is het Waterwolf ploegje grotendeels overgestapt. Goeie spirit aan boord!
Het meest tegenvallend was de tempo waarmee het anker opgedraaid wordt. Zoals bij Hoorn waar ze voor de wind naar binnen gingen, anker buiten laten vallen. Vervolgens moest er dus 100 mtr anker ketting tikje voor tikje (elektrisch) binnen gedraaid worden….. En daarna moesten ze nog minstens zoveel (jaag)lijn binnenhalen.
De mazzel zat hem voor de Welvaart bij Urk. Een mooie manoeuvre, voor de wind naar binnen, anker uit, lijnen naar de overkant roeien, schip naar de hoge wal verhalen. En net nadat ze daar lagen, kwam er een giga baggerschip naar binnen. Als die 5 minuten eerder was geweest, toen alle lijnen nog dwars over de haven lagen….. soms zit het mee.
Het was een top-race. Eerste keer met deze club meedoen,Ā  geen motor minuten, geen lijn gebroken, geen zeil gescheurd, slechts 1 pleister geplakt en misschien wel als tweede geĆ«indigd.