Sommige waarnemers nemen hun funktie zeer serieus en verwennen ons met mooie verhalen…
Zojuist bracht de eerste beurtvaarder een bezoekje aan Blocq van Kuffeler. Slalommend tussen de fuiken die her en der in de haven staan door, bereikte ze de steiger, of beter gezegd het gangboord van de vrachtvaarder die er afgemeerd ligt.
De postbezorger schiet de wal op richting de dijk. Hij verdwijnt al snel in de duisternis aangezien een veiligheidshesje niet gedragen wordt.
Er is even rust aan boord als de postbezorger onderweg is. Zodra hij terug is gaan de zeilen omhoog en glijdt Moeke Zorn onder een zacht briesje de haven weer uit…
Dan sta ik ineens in ‘the spotlight’, kort erna Moeke Zorn ook! De schipper van de vrachtvaarder is toch wakker geworden van de consternatie in zijn gangboord. Ik heb hem uitgelegd wat er speelt en wat hij nog verwachten kan… geen probleem.
Goede nacht!
En niet veel later…..

Zojuist deden de Bontekoe en de Overwinning gelijktijdig de Blocq aan. De Bontekoe kwam eerst binnen en lag vlot vast naast de vrachtvaarder die aan de stijger ligt. De wind trekt iets aan waarvan de Overwinning goed profiteert. Terwijl de postbezorger van de Bontekoe het schip verlaat komt ook de Overwinning al langszij bij de vrachtvaarder en wordt de post bezorgd.

Bij terugkomst van de lopers worden de zeilen gezet, iets wat op de kleinere Overwinning sneller gedaan is dan op de grote Bontekoe waardoor de eerst genoemde dus ook als eerste de steiger verlaat.
Beide bemanningen hebben perfect samen gewerkt in deze nachtelijke uurtjes. Nu op naar Amsterdam!