De wal-verslagen blijven binnenkomen en ze zijn te leuk om ze niet te publiceren….

Kort achter elkaar kwamen meerdere beurtveerders langs in de haven van Blocq van Kuffeler. Onder toeziend oog van bewoners van het kleine buurtschap brachten de postbezorgers hun post weg. De brievenbus aan de sluis raakt al aardig gevuld.

Zoals waarschijnlijk al bekend kwam de Pallieter met schade aan de boegspriet binnen, finaal in tweeën. Hij kon dus ook niet meer getopt worden. Verder werd de postbezorger van de Waterman gedurende zijn tocht extra aangemoedigd door een ontsnapte boomer (klein model hond)! Zal toch iets geholpen hebben ?.
Verder voldeden alle schepen aan de reglementen.
Groeten,

Goedemorgen,

Na een stille nacht liep vanochtend de Eendracht de haven van Blocq van Kuffeler binnen. Onder het twee-talig (ivm de nationaliteit van een groot deel van de bemanning) commando van de schipper werd de fok gestreken, grootzeil half. Het werd nog even spannend of de steiger zo wel gehaald werd, maar het lukte.
Loper van boord, hond er achteraan. Dit keer de scheepshond met een rustiger karakter. Het schip werd gedraaid en in de draai kon de loper weer aan boord klimmen. Er werd nog een springetje losgegooit en.. oeps keurig langs de steiger aan voor- en achtertros maar wel 5 meter uit de steiger, met nog een bemanningslid aan wal!
Met vereende kracht kwam de Eendracht alsnog voor de kant. Kort gezamenlijk overleg om een nieuw plan te smeden wat kort daarna moeiteloos uit gevoerd werd.
Mooie wedstrijd!
 20171025_082423

Strijd in de haven!

Ludgerdina kruist haar weg de haven in als buiten de Avontuur aankomt en nog richting de havenmond vaart. Mooi voor het lapje.
Slag na slag probeert Ludgerdina de steiger te bereiken, iets wat maar moeizaam lukt. Dan is ook de Avontuur er al! Er wordt overlegt dat de ‘Lud’ achter de Avontuur langs naar de steiger zeilt. Helaas, de wind trekt kort even fel aan en gooit alle plannen om. ‘Lud’ komt naast de steiger terecht, de Avontuur vol met de kop op de steiger. Gelukkig geeft het hout flink mee en kan de stalen kop van de Avontuur wel tegen een stootje.
De postbezorgers lopen op en neer en het is de Avontuur die als eerste de haven verlaat terwijl er aan boord van Ludgerdina nog gezwoegd wordt om haar voor de kant te krijgen.
Beide zeilen mooi voor de wind richting Lelystad.
Dit waren de laatste deelnemers die haven Blocq van Kuffeler aan deden.
Groeten!