Hartstikke leuke tocht. Eén van de opvarenden vertelt, dat ze diep onder de indruk was van de energie aan boord. Wel of niet een handicap, iedereen doet zijn eigen taak, binnen zijn of haar mogelijkheden. De  rol van de schippers en de begeleiders daarin is echt ongelofelijk belangrijk. De manier waarop zij alles en iedereen weten te organiseren kan niet anders dan diep respect afdwingen.
Ook opvallend is, dat alle weersomstandigheden wel de revue gepasseerd zijn. Van harde wind en zonnig, naar mistig koud en geen wind.

Naar de Blocq was echt een stukje pittig bikkelen. Er waren maar liefst 17 overstag-manoeuvres nodig om de Blocq in te komen. De Avontuur was hun net voor, dus daar konden ze langszij. Dat aanleggen vonden ze op de Avontuur wel heel erg spannend…..

Dingen die gepland waren gingen ook zo. Om af te varen in Lemmer is  er een lijn naar het ponton gekano-ed. Vervolgens is met 15 man de Lut erheen getrokken. Toen zijn ze eerst maar even gaan lunchen.  Daarna zijn ze schitterend met 1 slag weggezeild.

Was er ook iets vervelends? Nee echt niet. Of zullen we….. over ‘t anker vertellen? ‘t  Anker? Ohhh jaaaa. Bij Enkhuizen na de sluis hebben ze het anker gebruikt om te voorkomen, dat ze op de dam terecht zouden komen. Bij de volgende actie om Enkhuizen uit te varen, leek het beter te gaan. Maar ook nu, ineens trrrrrrr….. het anker was niet goed gezekerd. En dus manoeuvre weer mislukt. Maar gelukkig, bleek ook nu, 3x = scheepsrecht!
Het viel overigens wel op, dat boeien echt heel groot zijn, als je er dichtbij ben.