N&A-op-Schouw-2

Nanne & Ankie houden zich al sinds het eind van de jaren 70 bezig met het zoeken en zingen van traditionele maritieme muziek in hun eigen talen, het Nederlands en het Fries, en ze gelden in Nederland dan ook als pioniers op dit gebied. Daarnaast hebben ze in de loop der jaren tientallen eigen liedjes toegevoegd aan dit repertoire. Van deze liedjes zijn ook weer vele vertaald door zangers uit Engeland, Schotland, Frankrijk, Duitsland, USA en Polen.

Al zo'n 35 jaar reizen Nanne & Ankie met hun liedjes de wereld rond, aanvankelijk als lid van de groepen Liereliet en Kat yn 't Seil en sinds een jaar of 20 als duo. Zo werden ze de afgelopen jaren uitgenodigd om concerten te geven in binnen- en buitenland en niet alleen in Europa maar ook in Australië en veelvuldig in Amerika. Daar traden ze op in clubs, musea en concertzalen en ook op grote festivals zoals het 'Old Songs Festival', het 'Sea Music Festival in Mystic Seaport' en het 'Chicago Maritime Festival'.
Aan 'Liereliet' in Workum hebben ze zo'n 10 keer meegedaan met maritiem-historische programma's.
En dit jaar doen ze dus mee aan het concert-programma. Ze staan garant voor een inspirerend, maritiem, 'AmaZing'-concert.