De Nooit Volmaakt als tweede terug in de haven, wat een prestatie.

Rob: “Dit was mijn beste Strontrace ooit. Ook een super groot compliment aan de brugwachters in de Ringvaart. Er werd heel goed gedraaid”.

Wat was het een goede keuze om over Lelystad te gaan vertellen ze. We wisten gewoon dat de wind naar het zuiden zou draaien. Voor ons was Lelystad dus een logische keuze, we waren dan ook erg verbaasd dat anderen deze keuze niet maakten. Ook wisten we dat we niet wilden bomen door Haarlem.

Keihard hebben we gewerkt om bij de Bosrandbrug te komen; we hadden een half uur. Dit hebben we jagend gedaan. Samen met de Willem Jacob zijn we net voor de sper door de brug gekomen. Ook daarna hebben we een hele tijd naast elkaar gejaagd, onder hun jaaglijn. Dit nadat we bomend om hun heen zijn gegaan.

Op een gegeven moment kregen we door dat Nynke binnen handbereik was terwijl wij al over Lelystad gezeild waren. Dit gaf power. We gingen er nog meer voor.

Haarlem gingen we half zeilend en half op de mast door. Er stond flinke wind. Het waaide als het rookte en dan het goeie en snelle draaien van alle bruggen maakte voor ons de wedstrijd compleet.

Nooit Volmaakt na de finish