Onstuimig Schuim komt uit Noord-Kennemerland aan de Noordzeekust en bestaat nog maar kort. Hun wortels liggen in Workum waar, op initiatief van Frank Edam, de leden van deze groep 3 jaar geleden elkaar voor het eerst vonden. Frank speelde eerder in de Scric der Zee en heeft onder andere enkele jaren geleden de voorstelling “Kippen in het Ruim” voor Workum gemaakt.

Onstuimigschuim1

Ze hebben inmiddels al snel hun eigen bijzondere plek gevonden in de wereld van de maritieme muziek en vertolken met veel plezier hun zang en muziek met theatrale aspecten.
Alle emoties die de zee oproept stoppen ze in hun, voor het grootste deel zelfgeschreven, Nederlandstalige liederen en muziek.

De verhalen gaan over weemoed, werklust, ontberingen, angsten, dromen en verlangens en worden met veel overtuiging en enthousiasme vertolkt. Er valt voor het publiek veel mee te zingen, mee te lachen, maar ook ontroerd te raken.

Het werk van Onstuimig Schuim is niet tijdgebonden, het strekt zich uit van de Gouden Eeuw tot in het heden en wordt af en toe met veel humor en spektakel neergezet.

Hun muziekstijl laat zich het beste omschrijven als een vleug folk met traditionele en buitenlandse invloeden, werkliederen en ballades.

Iedereen zingt en ze begeleiden zichzelf daarbij, met zelfgeschreven arrangementen, op fluiten, gitaren, saxofoon, cello, mondharmonica, accordeon, banjolele, cagon en kleppers

De groep is een graag geziene gast op festivals, speelt erg graag op straat op mooie plekken en maar verzorgt ook complete concerten op binnenlocaties.