Alle deelnemende schepen zijn binnen. Iedereen heeft een plekje in de havenkom van Workum of in het Soal. Dankzij de medewerking van Siesling kunnen de Beurtschepen aan de wal afmeren en hoeven ze niet allemaal aan de schapendijk. De vissers hebben naast elkaar afgemeerd en hun houtkacheltjes ruik je door de hele havenkom. Gezellig.

Er was een zalig Oprotbuffet voor iedereen die meedoet, maar ook voor iedereen die het gewoon gezellig vond om met een grote groep mensen in een loods te eten. Eenvoudig, maar lekker. Gekookt met producten uit Workum, en het bier was door skûtsje Aebelina naar Workum gezeild! Het feest zal vanavond tot in de late uurtjes doorgaan.

Feest of niet, morgen om 9 uur is de eerste vergadering alweer. Vanavond hebben we bijna alle schippers al even gesproken. Iedereen is er klaar voor en heeft er zin in. Op dit moment zitten we te kletsen met de fietser, die het skûtsje de Verwisseling uitdaagt om als snelste op en neer naar Warmond te gaan. Het is een mooie challenge en we zullen proberen om ook die uitdaging te volgen.
Maandagochtend om 12 uur gaan de eerste schepen los!

In de Groene Loods tijdens het Oprotbuffet

In de Groene Loods tijdens het Oprotbuffet