Overal langs de route staan waarnemers, zowel voor de Stront als de Beurt. Zij houden een beetje de manoeuvres in de gaten en laten ons weten wat er gebeurt.

Zo kregen we van ‘onze’ waarnemer uit Urk het volgende bericht:

Aan boord van de Avontuur zullen ze de stop in de haven van Blocq van Kuffeler nog wel een keer bespreken… helaas niet in positieve zin. Iets wat de sfeer gelukkig wel was, positief.

De Avontuur was de eerste die bij het aanleggen de kont liet lopen en met de kop op de stijger bleef wachten op de terugkomst van de postbezorger. Er trok een buitje over en er werd een tweede tros gezet, beide met los om de paal. De kop lag mooi vast, zowel aan stuurboord als aan bakboord goed gezekerd en ankers op een boei ondersteund door de stijger.
 
Bij terugkomst van de loper werd verzocht beide trossen los te gooien waarna de fok omhoog mocht. Het grootzeil was niet gestreken.
 
Helaas bleef één lus om de paal zitten, er werd geprobeerd met de uitgevende tros de lus los te zwiepen, maar de gehele tros ging over de muur… schipper en bemanning bleven rustig en besloten een klap te maken om zo weer terug te keren. Een aantal schippers zijn om veel minder uit hun slof geschoten. Echter, Murphy komt nooit alleen .. het klappie eindigde met een krakend zwaard op de strekdam. Terug aan de steiger wordt de schade opgenomen en herpakt de bemanning zich.
 
Het grootzeil gaat onderuit, fok erin en zo draait ook de Avontuur alsnog de haven weer uit.
Klasse bemanning en schipper!
20171024_160420 Avontuur20171024_160518 Avontuur20171024_160846 Avontuur