Met een aankomsttijd van 5.13 uur op de klok, klonk de toeter van de Oude Piet luid in de nacht van de havenkom van Workum, op het moment dat de eerste tros om de paal op de steiger vastgezet werd door bemanning van de Verwisseling. Dit na een fantastische laatste etappe vlak bij Trintelhaven met een dikke hekgolf achter de kont vanwege de ondiepte daar.

In Haarlem, bij de Waardebrug, moest alle tuig bijgezet en werd er super snel gedraaid door de brugwachters om voor de sper door Haarlem te komen. Zowel Haarlem als Amsterdam werd super snel doorgevaren.

Bas is na aankomst toch wel erg benieuwd naar zijn Track. Niet altijd werd er zuiver / de meest optimale koers gevaren verteld hij met een lach. Over het begin stuk na de start vertelt Bas dat de golven bij de voorbolder aan boord kwamen en er bij de achterbolder weer vanaf liepen. Op de zuid, bij Marken, werd er een uur geboomd omdat de wind volledig weg zakte.

Met een lach zegt de bemanning: “We zijn er achter gekomen dat we onder een brug van 1.97,5 door kunnen varen. We vullen gewoon een Big Bag met water en hangen die aan de kop, pakken een ketting takel en we kunnen onder de Bosrandbrug door”.

Verwisseling aankomst Workum 2 Verwisseling aankomst Workum