De dag is voorbij gevlogen! Het was onmogelijk om eerder weer met een bericht te komen. Bij de Beurt was in de loop van de ochtend bijna iedereen voor anker in Durgerdam. Iedereen was tevreden er te zijn en moe…. Het is fijn om te horen hoe iedereen heerlijk heeft kunnen zeilen. Voldoende wind, niet altijd even veel zicht, maar gelukkig geen drijfpartijen.
De Nicolaas Mulerius mocht als eerste vanochtend weer anker op om de terugtocht te aanvaarden. Ze moesten nog veel havens aan doen, maar zeilden behoorlijk snel. He blijft onmogelijk om ook maar iets te zeggen over wie er kansen maakt om hoog te eindigen. Allereerst moeten ze nog terug zien te komen in Workum en er zijn ook schepen, die bewust langer rust nemen dan de verplichte 10 uur….

20171024_094213

Ook bij de Stront is er van alles en nog wat gebeurd. Het IJsselmeer ging voor iedereen als een speer, maar daarna begin het bikkelen. Met de zuidelijke wind is er eigenlijk maar 1 optie: jagen, bomen en pielen naar Warmond. Elke vlaag proberen te benutten. Niet te dicht langs de wal als je de jagers afzet, want er liggen keien, jaaglijn nergens blijven haken?! En weer door….
Op 2 schepen na is iedereen in Warmond geweest. De ontvangst aldaar is en blijft bijzonder. De bloembollen gaan weer mee terug naar Workum. Gelukkig blijft de wind uit de zuidelijke hoe waaien. De eerste schepen van de Stront verwachten we nog voor het eind van de nacht binnen. Zeldzaam snel!

Het grootste nieuws…. Ellert ‘de Bullit’ is als snelste terug van het Strontrace rondje Workum <-> Warmond. Hij heeft net als de schepen alle verplichte passages gepasseerd, zelfs in de Kolksluis van Spaarndam werd van de erwtensoep genoten. Het was volgens hem een feestje, met heel veel positieve reacties. Hij zou wel heel graag willen zeggen tegen iedereen….: Ga toch fietsen!!….

Hollandia Volendam

Finish strontfiets Vriendschap ringvaart