Als enige deelnemer in de zware stront, dachten ze van te voren dat ze een extra uitdaging nodig hadden en ze wilden die zoeken in een combinatie van beurt en stront. Maar achteraf vonden ze die uitdaging bij zichzelf.
Het was echt gaaf om gewoon te beulen en te bikkelen. Teamspirit!!

WJ tekenen

Dit jaar was dat team een vrij nieuwe ploeg, wat wel weer erg leuk en uitdagend was. Maar daardoor kostte het erg veel energie om vanaf de Bosrandbrug te jagen en te bomen, de ervaring, het uitvinden hoe het handig en snel door die ringvaart te komen moest nog tijdens de strijd gebeuren. Het was wel een mooie ervaring, maar het kostte wel heel veel uren.

De ringvaart is altijd een gedoe, want na de zoveelste (onbedoelde) lagerwal in het donker, besloten ze dinsdagavond eerst het schip aan de hoger wal vast te knopen, te koken, goed te overleggen en wat rust te pakken. En inderdaad na 1 biertje viel iedereen om…

Warmond was als vanouds. Gezellig met een lekker borreltje in het theehuis. Het is wel leuk om te merken, dat er beter contact is.

Het is ons gelukt; opkruisen vlak voor Warmond, op een smal stukje water, het Zijl. Volgens Rudolf le Poole is het onmogelijk om daar op te kruisen, maar bij deze heeft Tjerk bewezen, dat het wel kan.

Als mooiste was misschien nog wel het ‘schrijven’ van de letters WJ vlak voor de ingang van het ‘t Soal. Juist op dat moment was er de na bespreking van de strontrace op de Track en Trace aan de gang. Deze werd onderbroken om met elkaar op de steiger de Willem Jacob met bemanning te verwelkomen.

Johan Wijker met de kraak Vooruitgang, heeft al toegezegd om te komen. De Karin was helaas dit jaar door technische problemen afwezig. Maar zal er volgend jaar weer bij zijn. En ook de Anne Meintje heeft al toegezegd aanwezig te zijn.
Dus volgend jaar meer zware dan lichte strontschepen?!

DSC_0093 DSC_0110 DSC_0111